Land van Cuijk

Lezing over tuinvijvers

Woensdag 16 november 2022

 

We pakken de lezingen weer op! Omdat het voor een aantal mensen bezwaarlijk is om in het donker te rijden willen we proberen om een lezing overdag te houden.

 

Aanvang       14.00 uur tot 16.00 uur

Locatie         Dorpshuis De Kleppenburg, Europlein 4 5441 BK Oeffelt

Kosten         gratis voor leden van Groei & Bloei

                    € 3,00 voor niet-leden

 

Vijverecologie

 

Ik ben Danny Keijsers, bioloog (MSc) en gespecialiseerd in aquatische ecologie en in 2015 ben ik het bedrijf Keijsers Vijverecologie begonnen.

 

Ik heb een passie voor natuur en het is altijd mijn doel geweest om hier mijn werk van te maken. Vooral het gedeelte onder water is fascinerend, het is een voor velen onbekende of onbegrepen wereld. Maar juist hier gebeuren de mooiste dingen, en hier ligt ook de basis van al het leven op aarde. Water is essentieel voor elk organisme, van planten en dieren tot schimmels en bacteriën.

 

Water is dus erg belangrijk in de natuur, maar ook in uw eigen tuin. Water kan de tuin tot leven laten komen, wat het tuingenot flink kan verhogen. Daarnaast kunnen vijvers of waterpartijen in uw tuin fungeren als verbindingszones waardoor leefgebieden van waterplanten en -dieren met elkaar verbonden worden. Vooral voor amfibieën is dit erg belangrijk, mede door verdwijning van habitat gaat deze groep al decennialang sterk achteruit.

 

Afbeelding met natuur, water, vijver, verschillende Automatisch gegenereerde beschrijving

Keijsers Vijverecologie is onder andere vaste partner op vijvergebied van De Tuinen van Appeltern en ook verantwoordelijk voor het vijveronderhoud in het park. Ook verzorgt Keijsers Vijverecologie workshops voor hoveniers en vijverliefhebbers over hoe de vijver op een natuurlijke manier helder gehouden kan worden.