Zondag 26 juli 2020

Rondleiding in de tuin in Groeningen

Aanvang     afhankelijk van het aantal aanmeldingen

Waar           Voortweg 11, Groeningen

Door            Karin Martens en Jeanne van Rijs

Kosten        Leden gratis, niet-leden € 5,00

Deze rondleiding is, naast de bezichtiging van de tuin, eigenlijk een kleine workshop in het combineren van planten die gegeven wordt door Jeanne van Rijs van Oxalis.

In het kort kunnen we de tuin omschrijven als een open tuin bij een woonboerderij. De borders bestaan voornamelijk uit vaste planten die voor de zomer aangevuld worden met eenjarige bloemen. Daarnaast staan er ook verschillende bomen, struiken en hortensia’s. Verder is er een moestuin waar naast groenten ook ieder jaar zomerbloeiers gezaaid worden. Ook is er een klein kwekerijtje aanwezig met vaste planten dat vanuit de hobby ontstaan is.

Jeanne van Rijs heeft samen met Modeste Herwig onlangs een boek (Planten combineren ISBN 9789462502154) uitgebracht met hun laatste inzichten en opvattingen over het ontwerpen van echt mooie borders. Want hoe pak je dat aan? Waar moet je allemaal rekening mee houden? In dit boek komen alle basisprincipes aan bod: hoe maak je een beplantingsplan, welke grond is geschikt voor welke planten, welke verzorging hebben de planten nodig, kortom: hoe kies je voor elke plek de beste plant om het hele jaar rond van een prachtige border te genieten.

Jeanne zal dus op locatie het een en ander uitleggen over het combineren van planten.

Aanmelden en informatie voor deze activiteit voor 1 juli bij: Karin Martens via email: Karin-martens@hotmail.com