Tuinbezoek 6 juli 2022

Tuinbezoek tuin Manfred Lucenz en Klaus Bender

Waar            Mühlenstrasse 6 47551 Bedburg-Hau

Voor wie      Alle leden en niet-leden

Kosten         € 5,00 (entree)

Reiskosten   chauffeur ontvangt € 0,25 per kilometer te verdelen over de inzittenden inclusief chauffeur

Op woensdag 6 juli a.s. gaan we de tuin van Manfred Lucenz en Klaus Bender bezoeken.

We worden verwacht om 14.00 uur op het adres Mühlenstraße 6, 47551 Bedburg-Hau in Duitsland.

Vlak over de Nederlandse grens werd gedurende 30 jaar deze tuin gecreëerd die geldt als een van de mooiste van Duitsland.

Kleur is een belangrijk thema en in de diverse tuinkamers wisselt die maandelijks. Afhankelijk van de maand veranderen de dominante kleuren van de individuele tuinkamers in bijna alle tinten van de regenboog totdat de gloeiende paarse tuin het seizoen in de herfst afsluit.

In het voorjaar ziet men een zee van narcissen gevolgd door vijfduizend kleurrijke tulpen. Struiken en bomen zorgen ook op hogere etages voor bloei. De Chinese zakdoekjesboom is in mei een hoogtepunt.

Rozen en volop heesters bloeien tot in de herfst. Ook de moestuin en de materialen van gebouwen en terrassen geven blijk van het natuurlijke en kleurrijke karakter van deze fraaie tuin. Oppervlakte 4.000 m².

De tuin ligt tussen Kleve en Kalkar.

Bij opgave vermelden of u wilt rijden en hoeveel personen u wilt meenemen. Ook aangeven of u wil meerijden. We vertrekken vanaf de carpoolplaats in Beugen (nabij McDonald’s): Carpool Boxmeer A77

Afbeelding met buiten, gras, gebouw, plant Automatisch gegenereerde beschrijving Opgeven uiterlijk op vrijdag 1 juli

Loes Vermeer

Telefoon 06–12598173