Open Tuinestafette van G&B afdeling Cuijk en Limburg Noord

Zondag 6 september 2020 van 11.00 tot 17.00 uur

De volgende tuinen zijn op deze dag te bezichtigen waaronder de Kwekerij van Marcel van de Wagt die voor deze gelegenheid speciaal voor ons de deuren opendoet. Verder krijgen alle leden van Marcel een gratis plantje mee.

Tuin van Betsie en Jan Schoofs

Aaldonksestraat 10, 6595 AP Ottersum

Deze tuin is begonnen als kleine tuin en moestuin gedeelte. In de loop van 50 jaar is hij flink groter geworden en heeft verschillende borders rond het gazon gekregen dat onderbroken wordt door een pergola. In het voorjaar ziet het wit van de sneeuwklokjes. Achter de taxushaag is een groot gedeelte vol gezet met Hortensia`s met daarachter een stukje wei met diverse fruitbomen waaronder een 70 jaar oude appelboom. Het geheel is omgeven door een beukenhaag dat laag gesnoeid wordt om het uitzicht te behouden. Verder is er nog een klein bosje aangelegd met wandelpaadjes gelegen achter de schuur.

Tuin van Lidy en Jacques Movig

Roepaanstraat 2, 6595 NH Ottersum

Deze tuin is nu 27 jaar oud en de trotse eigenaren vinden dat hij elk jaar mooier wordt zoals te zien op de website:

www.tuinvanjacquesenlidy.nl

Hij is romantisch, veelzijdig en de vele doorkijkjes zijn typerend. Verder komt er veel keramiek uit eigen oven voor.

Ook zijn er rondleidingen o.a. voor kinderen, een tuin puzzelspel en heeft het geheel een niet commercieel karakter.

Kwekerij van Opvallende Vaste Planten [Marcel de Wagt]

Kleefseweg 13A, 6599 AA Ven-Zelderheide

Het meest opvallende van deze kleinschalige kwekerij zijn de ruim 800 niet alledaagse planten die op een natuurlijke/ biologische en ambachtelijke wijze zijn gekweekt.

Respect voor de natuur staat hierbij bovenaan.

Het sortiment is op specifieke planten eigenschappen samengesteld zodat voor de meest uitlopende tuinen en potten advies kan worden ingewonnen.

Tuin van onze penningmeester Jaap van der Heide

Langstraat 111, 6596 BN Milsbeek

Een tuin die wat verscholen ligt achter een oude eikenstrook. Een jaar geleden is de tuin uitgebreid met een nieuw stuk als gevolg van een grondruil met het waterschap i.v.m. de herinrichting van de naastliggende beek. De overgang van oud naar nieuw is open gemaakt om voluit van het uitzicht te kunnen genieten. Lange zichtlijnen en een parkachtige uitstraling zijn het resultaat.

Kiemkracht64

Hatertseweg 7a, 6581 KD Malden

Een andere mogelijkheid voor deze zondag is het bezoek aan Kiemkracht64 in Malden. Ik heb dit in de media gelezen (zie volgende pagina) en kan ook meegenomen worden voor bezoek en vooral voor die mensen die graag van alles uit de tuin willen eten.