Beste tuinvrienden,

Het was een bewogen en uitzonderlijk tuinseizoen. Terugblikkend kunnen we alleen maar vertellen dat in maart onze jaarvergadering en in september onze open tuinen route is doorgegaan. Al het andere is door de corona pandemie niet doorgegaan zowel niet bij ons als de grote G&B evenementen. Tegelijkertijd heeft Corona ook wat goeds gebracht. Door het stilleggen van het dagelijkse leven verstomden de stadsgeluiden, zagen en hoorde we geen vliegtuigen meer en was de lucht nog nooit zo mooi donkerblauw als in deze tijd. Elke dag leek wel zondagochtend. Ik ben als een schilder met de beplanting aan de gang gegaan en heb borders uitgebreid. Doordat alle activiteiten werden stopgezet heb ik heel veel tijd in de tuin kunnen doorbrengen met veel plezier en de rust van geen vliegtuig-, auto- en andere geluiden.

Een echte winter hebben we niet gehad wat wel te zien was wat er vanaf begin februari zoal allemaal bloeide mede door de hogere temperaturen. We hebben een uitzonderlijk mooie maar ook droge tijd gehad. Het grondwater is nog laag want mijn natuurvijver staat nog altijd droog. Maar voor de rest heeft mijn tuin het heel goed gedaan en heb ik vele momenten in en van de tuin kunnen genieten.

Nu zijn we bezig met samenstelling van de Natuurpalet en helaas kunnen we door de pandemie nog geen exacte data vermelden. Gardenista 2021 in mei gaat niet door en is vooralsnog verplaatst naar september 2021. De tuinenreis naar Engeland staat op dit moment gepland voor 1 juli 2021 maar hierover komt meer nieuws in onze nieuwsbrieven. Ook onze jaarvergadering, met een hapje en een drankje, verplaatsen we naar september 2021.

Het bestuur wenst iedereen toch prettige kerstdagen (ondanks Corona beperkingen) en vooral een gezond en goed 2021 toe en hopelijk kunnen we weer samen genieten van de activiteiten waarbij we met de leden van de verschillende commissies proberen samen te stellen. Daarnaast verbreden we de samenwerking met andere afdelingen. Nog niet alle activiteiten zijn al rond maar de juiste informatie kunt u t.z.t. terugvinden in de nieuwsbrieven, die alleen via Email (meldt u aan met een email adres als u deze nieuwsbrieven wilt ontvangen) worden verspreid, via Facebook en vooral ook op onze website http://landvancuijk.groei.nl.

Rest me nog jullie veel leesplezier te wensen; geniet van al het moois dat in onze en andermans tuinen te vinden zijn maar vergeet vooral niet je bijtijds aan te melden voor de verschillende activiteiten. Mocht u of uw partner ook zin hebben om actief te zijn binnen onze afdeling, laat dit dan even weten via het secretariaat. Verder hoop ik veel leden te ontmoeten op een van de leuke evenementen in 2021.

Will Roeffen – voorzitter.