Groentips & Groeninfo

 

 

 

Tuinprogramma’s op TV

 

RTL 4

Sinds een paar weken wordt er op RTL4 op zondagmiddag tussen 17:30 en 18:00 uur een tuinprogramma uitgezonden dat wordt gesponsord door Intratuin.
Het programma wordt de daarop volgende zaterdag van 10:30 tot 11:00 uur herhaald.

BBC 2

Op BBC2 is op vrijdagavond het programma Gardeners world.
Dit programma wordt op zondagochtend herhaald.

Tip
Nederlandstalige “Gardeners’ World”

Voor de fans van het programma Gardeners’ World op de BBC: Sinds maart 2017 wordt het bijbehorende blad “Gardeners’World” van de RHS naar het Nederlands vertaald en uitgegeven door uitgeverij F&L Life publications B.V. in Nijmegen. Meer informatie en aanbiedingen vindt u op: www.gardenersworldmagazine.nl

Op zondagochtend wordt ook het programma “Beachgrove Garden” op BBC2 uitgezonden

Winterseizoen 2016/2017 bij de BBC

Voor degenen die de activiteit in de tuin gedurende de winter ontzettend missen biedt de BBC enige verlichting.
Zo worden er op de (vroege) zondagochtend veel wat oudere programma’s met het onderwerp “tuin” herhaald. Je kunt daarbij denken aan programma’s over de vele fraaie Engelse landgoederen of over speciale plantenfamilies.
Sinds 2 jaar is er ook een programma over het herinrichten van tuinen onder de titel “Big Dreams, Small Spaces”. Zoals de titel al verraadt: dit programma gaat niet over landgoederen maar over tuinen zoals iedereen die wel kan hebben. Onder begeleiding van Monty Don, de presentator van o.m. Gardenersworld, zijn afgelopen zomer een aantal tuineigenaren aan de slag gegaan met het (her)inrichten van hun eigen tuin(tje).
Hierbij geldt niet het principe “bulldozer erdoor en volplempen met spul uit het tuincentrum” maar er wordt gekeken wat er kan en wat er nog (her)bruikbaar is uit de oude situatie.
Seizoen van dit programma is vanaf 6 januari op de vrijdagavond op BBC2 te zien. Een aanrader!!

 

 

meer

 

 

 

15
Mar
het is een beetje lente en t wordt weer ff winter
13
Mar
Geheim sneeuwklokjesfeest