Activiteiten & Actueel

Onze tuin bestaat uit een voortuin met heestertjes en vaste planten en heeft een oppervlakte van 25 m2.
Onze achtertuin, met in het midden een gazon en rondom borders en een tuinhuisje met terras, heeft een oppervlakte van 150 m2. Toen wij hier in 1982 kwamen wonen heb ik eerst de hele tuin goed diep laten spitten en meteen flink bemest. Het was in de tijd dat er nog heel veel bloembollen en eenjarigen in de tuin verwerkt werden. Ik was toen een ontzettende fan van bloembollen, violen en eenjarigen (en ben dat nog). Mijn tuin was dan ook elk jaar een compleet “Klein Keukenhof. En na elke voorjaarsbloei kwamen er de eenjarigen in. Weer één compleet bloemenpakket tot de vorst.
Ongeveer 10 jaar later kwamen er steeds meer vaste planten en ook de eerste kuipplanten op de markt, waardoor de interesse van mijn vrouw ook werd gewekt. Mede daardoor zijn de bollen en de eenjarigen steeds meer naar de achtergrond verdwenen en hebben we momenteel een tuinmet heel veel verschillende en aparte vaste planten en struiken
Daarnaast zijn er steeds meer kuipplanten bijgekomen. Ook die krijgen bij ons volop aandacht.
De verzorging van de tuin is natuurlijk voor het grootste gedeelte mijn werk (ik ben zelf hovenier), waarbij mijn vrouw helpt met het watergeven, het verzamelen van zaden en het verwijderen van uitgebloeide bloemen en bloemknoppen. Wij doen dit allebei met liefde en plezier en genieten er het hele jaar van.
Momenteel komt de tuin tot rust en zo gauw de kuipplanten naar binnen zijn krijgen we nog meer rust en beginnen we weer te denken aan de voorbereidingen voor het volgende jaar.
Bent u geïnteresseerd geraakt, kom gerust volgend jaar een keertje kijken. De koffie staat klaar!

Arnold en Rietje Kleijberg.

Ik geef de pen door aan: Marc en Nel Leemput.

meer

 

 

 

14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923