Onze Tuin.
20 jaar geleden zijn wij, Marc en ik, naar Nieuw-Bergen verhuisd. Daar lag een grondstuk van ruim 2 ha.
Het halve Dorp liet zijn kinderen daar spelen en het oude huisraad heen voeren.Toen wij daar begonnen zijn er 4 containers afval afgevoerd.
Na die enorme klus hebben we nog een hoog bramenbos uitgeroeid, met wortels en al, en verbrand. Ook werden er 800 dennen gekapt en  4 vrachtwagens vol stammen afgevoerd.
Vervolgens zijn we eerst een jaar bezig geweest met het terrein op te meten en heb ik hoogte's en laagte’s op papier gezet en een luxe Maasduin Landschapstuin ontwikkeld. Er zijn hoogtes zoals de duinen en laagtes zoals de vennen  in het natuurpark.

Nu, na zo lang bezig te zijn geweest, is het een heel natuurlijke mooie tuin geworden,en kun je er prachtig in wandelen en genieten van diverse borders en langs de wandelpaden staan diverse soorten Rododendrons en verschillende mooie bomen die wij hebben aangeplant. Daarnaast staan er in de tuin ca. 400 verschillende vaste planten.

De tuin is verder aangekleed met diverse beelden die door mij in het verleden zijn  gehouwen en nog wat mooie kunstwerken van bevriende kunstenaars zoals Peter v.d.Locht en Ronald Schimmel en een Helm van Klabbers en nog van diverse andere mensen.

Wij  gaan na 20 jaar van genieten en hard werken ons huis en landschaps-tuin verkopen, weliswaar met pijn in het hart, maar de jaren gaan tellen. Wij hopen een huis met een wat kleiner grondstuk te kunnen vinden en wel ietsje meer naar Nijmegen maar toch nog wel in ons Limburg.
Het is onze lievelingsprovincie geworden, zo'n mooie natuur vind je nergens in dit land.
De mensen van Groei&Bloei zijn altijd welkom om een kijkje te komen nemen; bel en we leiden jullie rond door ons landschap.

Marc en Nel van Leemput

Wij geven de pen door aan…………… Robin de Heij