Natuurpalet nieuwe stijl

Op dit moment (2016) verschijnt het Natuurpalet 5 maal per jaar. Wanneer we de kosten hiervan (drukker, porto etc.) op een rijtje zetten blijkt dat de jaarlijkse bijdrage die we via het hoofdkantoor van Groei&Bloei per lid ontvangen vrijwel helemaal opgaat aan het Natuurpalet.
Een deel van dat geld denken we zinniger voor de leden te kunnen investeren, bijvoorbeeld door eens een iets vaker een interessante of eventueel iets duurdere lezing te houden (een spreker wil toch op zijn minst zijn onkosten vergoed hebben en daar is niets mis mee).
Daarnaast is de actualiteitswaarde van het Natuurpalet “beperkt houdbaar”. Vaak ontdekken we een paar weken ná de verschijningsdatum dat er ergens in de regio of in het land iets interessants “aan zit te komen”, maar ja het Natuurpalet is al de deur uit en het volgende verschijnt pas over een paar maanden...
We denken een oplossing gevonden te hebben voor bovenstaande dilemma’s, maar daar hebben we jullie medewerking voor nodig!
Vanaf 2017 willen we van Natuurpalet een kwartaalblad maken met als verschijningsmaanden januari, april, juli en oktober. In die (papieren) uitgave willen we voornamelijk artikelen opnemen die een iets langere houdbaarheid hebben zoals plantbeschrijvingen, aanmeldformulieren voor reizen, geef de pen door etc. etc.
Daarnaast willen we in de maanden dat er géén papieren Natuurpalet verschijnt een digitale nieuwsbrief gaan verzenden. Daar zullen we overigens in de loop van dit jaar ook al gebruik van gaan maken.
Het probleem is dat we op dit moment beschikken over ca. 200 mailadressen terwijl er 300 leden zijn van G&B Land van Cuijk en Limburg Noord.
Ontvangt u deze Natuurpalet alléén als papieren versie? Dan betekent dat dat we van u geen (correct) mailadres hebben. Hebt u echter wel e-mail? Stuur dan s.v.p. een mailtje met uw naam naar: j.van.gerven(at)planet.nl.
Hebt u géén e-mail? U bent niet de enige. Laat even via het secretariaat weten dat u geen mail hebt en we zorgen er voor dat de digitale nieuwsbrief netjes geprint in uw brievenbus komt. (We weten al van 5 leden dat zij niet over mail beschikken.)

Horen we niets, dan zult u dus wellicht nuttige informatie gaan missen.

Bingerden
Een jarige om trots te zijn (no. 803) week 25 / 2017