Activiteiten & Actueel

2 en 3 juni 2018 : Open tuin Martien Graat

Het is langzaamaan bekend, dat Martien rond zijn tuincentrum, een aantal tuinen heeft aangelegd. Deze tuinen zijn, tijdens de openingstijden van het tuincentrum, vrij toegankelijk.
U kunt hier genieten van de diverse planten en vooral het combineren van bloeiende planten is een uitdaging en liefhebberij van Martien.

Het oudste gedeelte is de rotstuin, waar twee vijvers in liggen en ook volop rotsplanten groeien.
Verder naar achter is de oude kas, destijds het begin van het tuincentrum, ook een plaats waar planten, maar ook vogels en insecten, padden en salamanders, zich in hun element voelen.
Wanneer U hier doorheen bent, komt U in het gedeelte waar het in de zomer al snel erg warm is, maar in de winter een stuk kouder, omdat er dan weinig zon komt. Tóch een plek waar rozen het geweldig doen.
Verder wandelt U langs ‘de groene punt’, een grasstrook die U vanzelf naar het prieel brengt. Ook hier is van alles te zien en te genieten.
En daarachter ligt de lange tuin, langs de spoordijk.
Begonnen als een rozentuin met vooral rozen en Lavendel, is het uitgegroeid tot een tuin waarin allerlei planten hun plek hebben gevonden. Dus ook vogels maar vooral hommels, bijen en vlinders vertoeven er graag.
De spoordijk is een verhaal apart; lastig om vochtig te houden, spannend om te ontdekken wat er wil groeien. En dan tot de ontdekking komen dat, wat het ene jaar een succes is, het volgend jaar niet wil bloeien.

Wanneer U terug loopt kunt U nog even tussen de tunnels doorwandelen, dat is het stukje Engelse tuin: een groene grasstrook met aan beide zijden oplopende borders.

Opnieuw zullen bij Tuincentrum Martien Graat, dit keer weer in het eerste weekend van de maand juni,  op zaterdag 2 en zondag 3 juni, de open dagen plaatsvinden.
Net als voorgaande jaren, zal er een marktje bij zijn.
Hier zult U verschillende ambachten  kunnen zien.
Niet alleen Keramiek en Beelden, maar ook bonsai boompjes, sieraden maken, kantklossen; er zullen meerdere kramen aanwezig zijn met natuurlijk een divers aanbod aan handgemaakte decoratieve objecten.

Dus een prima reden om 2 en/of 3 juni eens langs te komen op het tuincentrum van Martien.
Om rond te kijken in de tuinen, maar zeker om te kijken bij de kramen van onze standhouders!


Open dagen met Marktje 2018
Zaterdag 2 juni van 10 tot 17 uur
Zondag 3 juni van 10 tot 16 uur

Tuincentrum Martien Graat
Heeswijksestr. 4
5431 SB Cuijk
0485-316097
www.tuincentrummartiengraat.nl
Of bezoek ons op Facebook: Tuincentrum Martien Graat

 

 

 

Bloemschikdemonstraties

Op deze open tuindagen staat Groei & Bloei met een mooie stand om onze vereniging meer bekendheid te geven en om nieuwe leden te werven, zodat we nog meer mensen kunnen laten genieten van onze gezellige activiteiten.

 

Tijdens beide dagen zijn er doorlopend bloemschikdemonstraties. Dit om iedereen kennis te laten maken met onze bloemschikcursussen.

meer

 

 

 

21
May
Alles is weer fris en groen
21
May
Blij van vrolijke akeleien