Activiteiten & Actueel

Cursus ecologisch tuinieren Verdeliet

WERELDTUIN VERDELIET EN DE KNEEPJES  VAN  HET MILIEUBEWUST TUINIEREN


Hoe diep moeten die slaplantjes of de bonen nou eigenlijk de grond in, en hoe wied ik onkruid op een milieuvriendelijke manier? Wat is wisselteelt, en hoe voorkom ik dat mijn groenten  aangetast worden door luis of schimmel? Het zijn vragen die dit voorjaar uitgebreid aan bod komen tijdens de cursus ecologisch ofwel milieuvriendelijk tuinieren in Wereldtuin Verdeliet,  te vinden aan de Toermalijnlaan op het randje van de Cuijkse wijk De Valuwe.
Zelf je voedsel  kweken is tegenwoordig helemaal in;  je weet immers wat je eet en je bent met anderen ook nog eens heerlijk ontspannen bezig in de natuur. Wie een eigen moestuin wil beginnen of als gevorderd  tuinder toch nog met vragen worstelt, is de cursus ecologisch tuinieren beslist een aanrader.
Tuinmedewerker Sjaak Cremers helpt zijn cursisten graag een eindje op weg bij het kweken van eigen voedsel  met respect voor milieu, mens en dier. Wie een ecologische moestuin wil aanleggen moet rekening houden met een aantal weetjes op het vlak van bodembewerking, plantenvoeding, plantengroei en de zogenoemde wisselteelt. Cursisten leren ook hoe de  kwetsbare plantjes het beste beschermd kunnen worden  en wat er zoal komt kijken bij de oogst en het bewaren van zelfgeteelde  groenten. 
De cursus wordt gegeven op vijf  zaterdagochtenden  op 24 maart, 7 april, 21 april, 12 mei en 2 juni. Er wordt een bijdrage gevraagd van 40 euro, exclusief een cursusboekje van Verdeliet  (5 euro).  Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk 10 maart aanmelden per mail (info@verdeliet.nl ), of telefonisch bij Annemiek Bosch (06-29402719). De cursus ecologisch tuinieren verschaft een brok waardevolle  kennis, maar is vooral praktijkgericht.

 

 

meer

 

 

 

21
May
Alles is weer fris en groen
21
May
Blij van vrolijke akeleien