Activiteiten & Actueel

Dagreis tuinen op zaterdag 24 juni 2017

We gaan deze dag 3 tuinen bezoeken en een kwekerij met bijzondere planten.


De eerste tuin is Het Bergje in Amersfoort, een grote tuin van 1300 m2 die grenst aan een voormalig kloosterpark. Uitgangspunten aanleg waren: geen gras, veel bloemen en weinig onderhoud. In de zomer bloeien veel rozen en clematissen en in deze tuin zijn veel beelden te zien o.a. een “Dame met rood haar” in natuursteen van de eigenaresse zelf, beelden uit Chili, Indonesie, Peru en Zimbabwe. In deze tuin worden we verwelkomd met koffie/thee en wat lekkers.

Daarna reizen we door naar Noord-Holland, naar Ilnacullin, de tuin van Joke en Marinus Kooij in Schellinkhout met een schitterende collectie helianthum, diascia, castilleja en lobelia (specialiteit van Marinus). In deze fraaie tuin kom je ogen tekort. En natuurlijk is er niets heerlijker dan in deze tuin te mogen lunchen. Koffie/ thee is aanwezig.

Vervolgens gaan we naar Versicolor in Lutjewinkel, een 2500 m2 kleurrijke privetuin van tuinontwerpster Marianne Creiner. Een ware belevenis met maar liefst 15 tuinkamers, een droomlandschap. Enkele jaren geleden heeft Marianne een serie artikelen geschreven voor het blad Groei & Bloei.

Tenslotte gaan we naar de kwekerij liefhebbersplanten in het dorp Winkel, waar vaste planten milieuvriendelijk worden gekweekt: door de liefhebber voor de liefhebber. Hier kun je planten kopen.

Op weg naar huis nog een stop in Baarn voor een heerlijk diner en een glas Spoom.

Opstapplaats treinstation Cuijk waar we om 8.00 uur vertrekken. We verwachten om 21.30 weer terug te zijn.
Kosten: Totaal € 65.- p.p. inbegrepen entree tuinen, vervoer, diner met een aperitief, koffie /thee in de tuinen en een fooi voor de chauffeur. Excl. drankjes. Lunch zelf meenemen.
Personen die geen lid zijn van afdeling Cuijk en geen lid van groei en bloei betalen € 10, - extra.

Opgave kan zowel met opgave formulier, telefonisch of per mail. (De voorkeur gaat uit per mail.)

In de opgave  het volgende vermelden: waar gaat uw voorkeur naar uit voor het diner, dit op verzoek van de kok wegens zijn inkoop: Vis, vlees of vegetarisch.  Heeft u een dieet geef het door.
Opgave tot uiterlijk 25 mei!!

Josine van Deurzen,
Heidestraat 5,
6599 EC Ven-Zelderheide.
Telefoon 06-42788007.
Mail: Timmy.12(at)home.nl

meer

Op dit moment is deze reis volgeboekt!

 

.

.

.

.

 

 

16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915
13
Aug
Beter met planten - Blik op de Tuin no. 914