Activiteiten & Actueel

Tuinestafette in Land van Cuijk

Wanneer? : Zondag 9 juli 2017

Zoals in het voorwoord al door Peter werd aangestipt starten we dit jaar, samen met omliggende afdelingen van Groei&Bloei naar Gronings voorbeeld met een “Tuinestafette”. Dit houdt in dat gedurende een aantal weekenden deze afdelingen een “open tuin dag” organiseren. Op dit moment wordt de planning voor de estafette nog in detail uitgewerkt. Zodra er meer informatie beschikbaar komt wordt dit in de komende maanden via de nieuwsbrief bekend gemaakt. Hebt u uw mail-adres nog niet doorgegeven? Doe dit dan z.s.m. zodat u op de hoogte blijft!

Ónze afdeling heeft op zondag 9 juli het “estafettestokje” in handen.
Die dag zijn er 4 tuinen open voor bezoek:

Joke en Twan Cremers, Moerkamp 20, 5835 BP Beugen
Toen Joke en haar man hier kwamen wonen was er een mooie tuin aangelegd, maar met de bloemenpassie van Joke is er een paradijsje van gemaakt. Wat een rode beukenhaag dwars door de tuin en een meanderend paadje al niet voor een sfeer kan brengen, voeg water, bijzondere planten en bomen met vooral veel bloemen toe en je raakt niet uitgekeken.

Martien Graat, Heeswijksestraat 4, 5431 SB  Cuijk
Veel tuinliefhebbers kennen de prachtige tuinen van Martien Graat, die hij  achter zijn tuincentrum heeft aangelegd.  In juni zijn deze borders op zijn mooist met prachtige rozen en uitbundige plantencombinaties.

Theo en Truus Raaijmakers, Hoogveldscheweg 1, 5363 TM  Velp
Een mooie grote tuin met een lange oprijlaan met kastanjebomen en prachtige borders met vergezichten over de landelijke omgeving. Een aantal jaren geleden is een deel van deze tuin, toen nog weiland, omgetoverd (met hulp van Jan Peters) tot nog een stuk prachtige tuin, een 2de vijver en mooie witte borders. Inmiddels is de totale tuin volgroeid en wordt deze door de Truus en Theo enthousiast bijgehouden.
 
Peter en Gerdy Weijnen, Tolschestraat 48, 5363 TD Velp

(Let op: toegang via ingang tegenover Schotschestraat 1. Niet op het toegangspad van de boerderij parkeren!!!)
Tot slot de tuin van onze voorzitter, met een oppervlakte van 3000 m2. Deze tuin ligt rondom een 300 jaar oude boerderij. Een heerlijke tuin om doorheen te struinen, u vindt op uw weg een cottage tuin, een moestuin met kruidentuin, een grote natuurvijver en veel bijzondere bomen. In de tuin zult u ook regelmatig mooie objecten van keramiek ontdekken, een hobby van Gerdy. Kortom ook deze tuin is de moeite waard om eens te bekijken op deze zondag.

 

Onderstaande de data waarop de deelnemende afdelingen dit jaar de tuinestafette organiseren.
Voor een overzicht van wélke tuinen deelnemen en waar u die tuinen kunt vinden kunt u de website van de desbetreffende afdeling van Groei&Bloei raadplegen.

21 mei : Afdeling Helmond en omgeving
11 juni : Afdeling Asten-Someren
17 juni : Afdeling Oss
9 juli : Afdeling Land van Cuijk & Limburg Noord
3 sept. : Afdeling Eindhoven en de Kempen
17 sept.: Afdeling Meierijstad