Activiteiten & Actueel

Dagreis tuinen Zuid Limburg op 2 september 2017

Deze dag gaan we twee tuinen en een kwekerij bezoeken.

De eerste tuin die we aangaan is "De Heerenhof" in Maastricht. Deze tuin heeft een oppervlakte van 3000 m2 en is ruim honderd meter diep waarin heel verschillende tuinen aan elkaar zijn geregen. De Heerenhof heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen van tuinen met een krachtige architectonische vormgeving in combinatie met een weelderige gedurfde beplanting. In deze schitterende tuin wordt u een uitgebreide lunch aangeboden.


Na de lunch reizen we door naar "Kwekerij Bastin" te Aalbeek. De kwekerij omvat bijna twee hectare glooiend terrein aan de rand van het centraal plateau in Zuid Limburg. Ze hebben fantastische grond en een natuurrijke omgeving. Zij wonen en werken in hun 300 jaar oude carréboerderij. De grote kwekerijtuin is er niet alleen voor het genot van de bezoekers maar ook voor henzelf. Er is een moestuin en er zijn twee kippen- en schapenweides met hoogstamfruitbomen. Langs de weg naar het kweekveld op 110m boven de zeespiegel is een rijke wilde berm die eindigt bij een halfondergrondse bijenstal met groendak. Op en om de bijenstal staan kruiden en nectarplanten. Dankzij de grote variatie aan bloeiende planten zijn er veel nuttige insecten die zorgen voor natuurlijk evenwicht. De honing uit de bijenstal is vanwege de vele mediterrane kruiden in hun sortiment van bijzondere kwaliteit. Hij is te koop op de kwekerij en in hun webwinkel, desgewenst in combinatie met bijenplanten.

En dan op naar "Merrigum"  te Neer, een tuin waar Australische planten centraal staan. Deze collectie is enorm uitgegroeid  en is zij enig in haar omvang in Europa. Momenteel zijn er zo'n  900 verschillende Australische plantensoorten te bewonderen, uit ruim 100 geslachten en 28 families. Naast deze collectie omvat Merrigum een prachtige arboretum met schitterende vijver. Daarnaast vindt u ook een siertuin, rozentuin, boomgaard en moestuin.
De oppervlakte is een 0.8 ha groot terrein met woonhuis. In deze tuin worden we verwelkomd met koffie/thee en niet te vergeten Limburgse vlaai.

Opstapplaats treinstation Boxmeer waar we om 8.00 uur vertrekken. We verwachten om 18.00 uur weer terug te zijn in Boxmeer.
Kosten: Totaal € 55.- p.p. inbegrepen entree tuinen, vervoer, lunch, koffie /thee in de tuinen en de Limburgse vlaai in Neer en een fooi voor de chauffeur. Extra drankjes etc. niet in deze prijs inbegrepen. Lunch meenemen is niet nodig.

Opgave kan zowel telefonisch of per mail naar Josine van Deurzen,  Heidestraat 5, 6599EC  Ven-Zelderheide. 
De voorkeur gaat uit per mail.
Telefoon: 06-42788007.  
Mail: Timmy.12(at)home.nl 
Personen die geen lid zijn van afdeling Cuijk of geen lid zijn van Groei en Bloei kunnen zeker mee maar betalen € 10.- extra. Opgave tot uiterlijk 1 augustus.

 

 

meer

 

 

 

16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915
13
Aug
Beter met planten - Blik op de Tuin no. 914