Lezing : Vijvers door de seizoenen heen

Plaats  : Gemeenschapshuis “De Elsenhof” Torenstraat 52 Sambeek
Door  : Mevr. Yvon van der Meer
Entreeprijs : Leden gratis, niet-leden € 3,50

Yvon van der Meer leidt de aanwezigen via lente, zomer, herfst en winter door het leven in en rond de vijver. Yvon heeft jaren actief gewerkt in vijvers vanuit de visie van Ada Hofman en geeft al jaren informatie via lezingen en artikelen.
Wanneer een vijver in biologisch evenwicht is, zal het water op een natuurlijke manier stabiel en kraakhelder zijn en blijven. Het leven gedijt dan ook goed in de vijver, alles heeft elkaar nodig en alle elementen hebben elkaar ook wat te geven.
Dit blijkt als wij de vijverplanten ook even bekijken vanuit hun natuurlijke standplaats.
Hoe zo'n vijver bereikt kan worden komt onder meer aan de orde. Natuurlijk is deze avond vol van mooie foto's van deze natte en vochtminnende planten en dieren, maar ook wordt per seizoen bekeken waar je op moet letten en wat er gebeurt in de betreffende levenskringlopen. Vragen staat vrij en we maken er een informatieve maar ook een gezellige avond van.

Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915
Beter met planten - Blik op de Tuin no. 914