Kerstdemonstratie 2018 met Lily Beelen

Waar?       : Het Wapen van Wanroij, Kwikstraat 6, Wanroij
Door          : Groei&Bloei Land van Cuijk en Limburg Noord
Hoe laat?  : 19.00 uur, zaal open om 19.00 uur
Kosten      : Leden van Groei&Bloei €3.50, niet-leden €7.00 (inclusief koffie/thee)

Kerstdemonstratie Groei & Bloei met Lily Beelen, floral artist en meesterbinder

Hoewel je met een naam als Lily voorbestemd bent om met bloemen te werken, koos Lily Beelen eerst voor een studie waarmee ze aan de slag kon in de administratieve sector. “Totdat ik stage ging lopen in een bloemenzaak. Daar bleek dat ik het veel leuker vond om met bloemen te werken en is mijn passie voor het bloemisten vak begonnen. Ik hield van het werk in het bijzonder de creatieve kant”.

Na haar opleiding tot bloemist is Lily sinds 1990 meesterbinder. “Het mooie aan het vak is dat je je gevoelens kunt uitdrukken met bloemen en andere materialen. Het draait allemaal om het vertalen van mijn  gevoel, of dat van de klant, in florale kunst.  Ik krijg mijn inspiratie uit allerlei bronnen, van natuur tot eenvoudige dagelijkse zaken”.

Lily werkte 26 jaar voor drie bloemisterijen. Daarnaast gaf ze workshops en werd ook privé gevraagd voor het maken van bloemwerken. In 2015 startte zij haar eigen bedrijf, Just Lily, en won in datzelfde jaar de Flowercup van Nederland.
Naast deze prijs in de jaarlijkse wedstrijd voor professionele bloemisten in Nederland heeft Lily veel andere prijzen gewonnen, zoals een fraaie tweede plaats op de Floriade in Venlo in 2012. Onlangs werd Lily in Veenendaal 8-ste bij de Nederlandse Kampioenschappen, die eens in de vier jaar worden gehouden. “Een mooie ervaring en ik heb ervan genoten”.

Bij de workshops, die ze nu samen met een partner geeft, werkt men niet alleen met bloemen en planten, maar is men ook actief met schilderen en  het maken van collages en andere (buiten) kunstobjecten. Daarnaast geeft Lily gastlessen aan het Citaverde . “Ik ben zeer dankbaar om jong nieuw talent te mogen inspireren en motiveren, en zo de liefde voor het bloemisten vak door te geven”.

Momenteel werkt Lily voor verschillende bloemisten, geeft florale demonstraties, en maakt versieringen voor speciale gelegenheden voor particuliere klanten (huwelijk, begrafenis, enz.). Zij werkt nu nog voornamelijk in Nederland, maar is steeds meer actief in het buitenland. Vorig jaar is zij uitgenodigd om lid (Ambassador NL) te worden van de Floral Fundamentals, een internationale groep bloemisten, kwekers en groothandelaren die op hoog niveau de bloemsierkunst promoten. “Ik noem ze mijn bloemistenfamilie. Door dit netwerk krijg ik als opdrachten uit de hele wereld. Afgelopen zomer was ik bijvoorbeeld uitgenodigd voor een opdracht in Singapore en in november ga ik naar China”.

Wil je kans maken om met één van de prachtige bloemstukken naar huis te gaan, koop dan één of meerdere loten. Naast de Kerstdemonstratie is er ook een mini-Kerstmarkt.

Groei en Bloei nodigt iedereen van harte uit om je te laten inspireren door een boeiende kerstshow.

Nieuwsgierig …… laat je verrassen …….. en kom 6 december naar ’t Wapen van Wanroij !

Voor meer informatie Roos Gielen bloemschikcoördinator Groei & Bloei Land van Cuijk en Limburg Noord, roos(at)noorderhaeghe.nl tel. 0485-383296

Lily Beelen
BLAUWHILDE
Boom van de vrijheid - Tour de France (1)