Activiteiten & Actueel

Kerstdemonstratie bloemschikken van Groei & Bloei trekt volle zaal 


Op donderdag 7 december vond in een prachtig aangeklede zaal in ‘t Wapen van Wanroij de jaarlijkse Kerstdemonstratie bloemschikken van de vereniging Groei & Bloei plaats. Meer dan 125 bezoekers beleefden een inspirerende avond.

 

Arrangeur Wim Sonnemans uit Asten liet met verschillende technieken zien hoe je een bijzonder mooi Kerstbloemstuk maakt. Tussendoor gaf Wim, die als autodidact de kneepjes van het vak heeft geleerd, duidelijke tekst en uitleg. Uiteindelijk maakte hij die avond 11 unieke stukken met diverse natuurlijke materialen, die iedereen eenvoudig kan bemachtigen om thuis ook een bijzonder Kerststuk te maken. Bovendien kunnen veel materialen hergebruikt worden. Daarnaast vindt Wim dat een mooi bloemstuk niet altijd gemaakt hoeft te worden met de duurste bloemen.

 

Er waren die avond ook stands waar de gasten kennis konden nemen van de bijouterie van Stephanie Lemmens, de diverse keramische kunstwerken van Bianka Kroef uit Wanroij, de verschillende theeproducten van de Theemuts uit Rijkevoort en liet Frutti Confetti zien hoe de kookkunst en de tuin verweven zijn. Verder werden er tweedehands kerstspullen verkocht.

 

Nadat aan het einde van de avond alle Kerststukken waren verloot, kon organisator Roos Gielen met haar team terugkijken op een meer dan geslaagde avond.

meer
 
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915
13
Aug
Beter met planten - Blik op de Tuin no. 914