Activiteiten & Actueel

Dagreis “Tuinen in Bant en omgeving” op 16 juni 2018

Dit jaar heeft de activiteitencommissie een dagreis naar 4 schitterende  tuinen in de Noordoostpolder georganiseerd. De tuinen liggen binnen een straal van 5  km van elkaar en zijn zeer divers, een prachtige tuinenroute voor elke liefhebber.

We beginnen met de tuin van Lipkje Schat waar we om 10.00 uur verwelkomd worden met koffie/thee en gebak. De negen sfeervolle Tuinen van Lipkje Schat zijn eigenhandig aangelegd. De tuinen, gescheiden door beuken- en ligusterhagen, hebben ieder een eigen karakter en kleuren opbouw. Ondanks die eigen karakters zijn de Tuinen van Lipkje Schat een harmonieus geheel. Met leuke doorkijkjes wordt de weidsheid van het platteland getoond. De Tuinen zijn ook onderdeel van de Tulpenroute (in 2018 van 14 april tot en met 6 mei) in de Noordoostpolder. Deze route is door National Geographic uitgeroepen tot één van 's werelds mooiste autoroutes.
Daarna vertrekken we naar de Goldhoorn Gardens waar we in de tuin lunchen. De gastvrouw zal deze lunch verzorgen. Het gedeeltelijk overdekt terras met de sierdruif Vitis coignetiae bij de entree wordt omgeven door een halfronde hoge muur en pilaren met bogen die begroeid zijn met rozen en clematissen. In dit behaaglijke terras zijn een aantal vakken op eigentijdse wijze met planten ingedeeld. In deze tuin krijgt u een impressie van de aangename harmonie die er in deze natuurlijke tuin heerst tussen een uitgekiend ontwerp, en met zorg gekozen bloem, bladvormen en grote groepen beplanting. Deze tuin ligt in een weids landschap.
Bij de derde tuin, de Pegasushof komen we in een verlaagd terras omringd met dakplatanen, aan het eind van het terras via een rozenpoort naar de laan met fruitbomen, o.a. kersen,-peren,-en pruimenbomen, als onderbeplanting schaduwplanten zoals helleborus, bergenia en verschillende soorten varens. De vijvertuin met aan weerszijden een grasveld en borders op kleur  is een plaatje om te zien. In deze tuin wordt ons weer koffie/thee en iets lekkers aangeboden.
En dan op naar de laatste tuin en wel De Stekkentuin. Plantenliefhebbers kunnen hier  naar hartenlust rondstruinen en ……wie weet, vindt u hier net die ene stek, waar u allang naar op zoek bent. De planten staan dus in de volle grond. U wijst de plant aan die u graag hebben wilt en hij wordt er ter plekke uitgespit. De kluit vruchtbare polderklei die er (gratis) bij gestoken wordt is de start, waarmee hij in uw eigen grond verder groeit. De tuin is nu ongeveer 25 jaar oud.
We sluiten in deze tuin de dag af met een hapje en een drankje, glas wijn, fris etc.  Voor ieder wat wils.

Kosten all in: € 59.-, niet leden betalen € 5.- meer.
Vertrek: 8.00 uur treinstation Cuijk
Thuiskomst 19.30 uur treinstation Cuijk.
Opgave: Josine van Deurzen uiterlijk tot 15 mei met vermelding van lidnummer en telefoon.
Tel: 06-42788007 of mail: timmy.12(at)home.nl

meer

 

 

 

15
Jul
Volkstuin: het gewas bij de buren…….
07
Jul
bloemen, bijtjes en vlinders