Activiteiten & Actueel

Bijzondere tuincoach ervaring bij Anke en Tjeerd op 26 mei 2018


door Elly Meijnders, Foto Anke Leijdekkers

Zaterdag, 26 mei was een prachtige dag, in de zon zelfs ietsje te warm maar dat hadden Anke en Tjeerd Leijdekkers uitstekend geregeld. Dit initiatief was bij de opgave al zo succesvol gebleken dat zij genoodzaakt waren om twee sessies te doen, n.l. om 10.00 uur en om 12.00 uur.

Spiegeltaart
Wij vielen op het terras al gelijk met onze neus in de boter, oftewel koffie met taart. Cokkie van Leeuwen van Frutti Confetti had een heerlijk frisse spiegeltaart met rabarber en cake met lemoncurd gemaakt. Daardoor gesterkt gingen wij de tuin in.
Een verrassende vlonder in de tuin bracht ons naar een heerlijke schaduwrijke hoek. Wij keken vanaf de vlonder naar het gras waar heel inventief een flink scherm op een kruiwagen was geplaatst.
  
Ervaringen
Tuincoach Ellie Miggiels van hoveniersbedrijf Miggiels&Van Amstel gaf een boeiende presentatie over hun bedrijf en vertelde over haar ervaringen met hun klanten en de tuinen die zij hadden aangelegd, bijgestaan door William die voor hetzelfde bedrijf werkt. Vervolgens vertelde klant Rianne op een levendige manier over haar positieve ervaringen bij de aanleg van haar tuin met dit bedrijf. “Mijn gevoel dat daarbij is overgebleven is, dat dit hoveniersbedrijf op een eerlijke en open manier met mij communiceerde. Als iets niet ging schroomden zij ook niet om uit te leggen waarom niet”, aldus Rianne.

Acaciasiroop
Vervolgens genoten de gasten van Anke’s vele bloemen in de tuin, terwijl Cokkie zorgde voor een drankje van acaciasiroop (voor mij te zoet). Later kregen wij nog wat hapjes en een watertje met verse vruchten (beviel mij beter). Ondertussen beantwoordden Ellie en William vele vragen van de gasten onder de luwte van een grote boom. Kortom, een prima ervaring voor herhaling vatbaar.