Activiteiten & Actueel

BOEIENDE EN ZEER INSPIRERENDE TUINCOACH IN SINT ANTHONIS BIJ TUIN NOORDERHAEGHE

Een bijzondere, boeiende en leerzame invulling van de zondagmorgen. Dat mochten de meer dan 50 bezoekers op 9 september j.l. ervaren. Zonder uitzondering hingen alle aanwezigen met volle aandacht aan de lippen van Wim Lips in de tuin Noorderhaeghe van Roos en Jeff Gielen. Tijdens zijn zeer inspirerende verhaal en de daaropvolgende rondleiding konden de gasten zien en ervaren welke bijzonderheden hij in deze tuin heeft aangebracht. Wim is een tuinontwerper die uitgaat van zijn gevoel, op zijn website www.feelgoodgardens.nl kunt u meer hierover vinden, maar om een beeld te schetsen, onderstaand zijn visie.

FeelGood Garden, dat maakt het verschil
Wim Lips is hovenier in hart en nieren en bovenal een gevoelsmens. Na een ingrijpende ervaring besloot hij los te laten en voortaan zoveel mogelijk zorgeloos te ondernemen. En dat betekent alleen dingen doen waar je 100% achter staat. Dingen doen die het verschil maken.
Hij zette een streep onder zijn tuincentrum, volgde de vierjarige opleiding Ecotherapie (tegenwoordig ECOintention) en ontwikkelde het concept FeelGood Garden, een tuin waar je gelukkig van wordt.
Gelukkig? Jazeker want op deze plek worden alle stoorzenders uitgeschakeld. Zoals bijvoorbeeld de straling van een gsm-mast,  geluidsoverlast en andere negatieve prikkels. Kortom, alles wat je uit balans brengt. Bewust of onbewust.

Hoe dat kan? Met natuurlijke materialen die elk hun specifieke eigenschappen en energiestromen hebben. Die brengen de omgeving in balans en creëren een energetische tuin, een plek waar je kunt bijtanken en helemaal jezelf kunt zijn. Hier beleef je de kracht van rust.
Tijdens het napraten was er onder het genot van een versnapering ook veel aandacht voor de boeken van Wim. In augustus van dit jaar is zijn tweede boek uitgebracht met de titel: Helende kracht van de natuur. Veel bezoekers keerden daarom met dit boek in de hand meer dan tevreden huiswaarts.

Op stap met de tuincoach
Beide activiteiten, die dit jaar zijn georganiseerd, waren succesvol. Daarom is afgelopen zondag bekend gemaakt dat we het volgende jaar met de tuincoach als eerste op stap gaan naar de tuin van onze voorzitter, Wil Roeffen.