Activiteiten & Actueel

Gardenista


De Nederlandse “Chelsea Flower Show”

In 2019 organiseert Groei&Bloei, samen met de KNMT voor het eerst “Gardenista”.

Het evenement vindt plaats in de periode van 15 t/m 19 mei 2019 op landgoed Ophemert gelegen bij de plaats Ophemert in de Betuwe, enkele kilometers ten westen van Tiel.

Gardenista is een tuinbeurs. Een tuinevenement. Maar tegelijk ook veel meer dan dat. Het is een bijzondere samensmelting van de groene wereld met amusement en gastronomie. Naast groenexperts, heerlijke gastronomie onder andere uit de eigen moestuin, bloemschikkunst en amusement is het een plek waar je inspiratie kunt opdoen voor je eigen tuin en advies kunt inwinnen over een eigen tuinontwerp of tuinvraag.

Gedurende vijf bijzonder groene dagen worden jong en oud op actieve wijze geïnspireerd met wat je met groen kunt doen. Het programma wordt de komende maanden vormgegeven. Het wordt een afwisselend programma met voor ieder wat wils. Het is geen beurs, geen fair, geen braderie of de zoveelste plantjesmarkt… Het is een bijzondere samensmelting van de groene wereld met amusement en gastronomie.

Het evenement is opgebouwd rond een 5-tal centrale thema’s:

- “Bloemstylist”, met o.m. een competitie op verschillende niveaus van amateurs tot top-stylisten. Iedereen kan zich hiervoor via de website inschrijven.
- “Tuinexpert” met showtuinen, tuinarchitecten, tuinontwerpers en hoveniers. U kunt de specialisten vragen stellen, neem dus vooral gegevens over uw tuin mee als u ergens mee zit.
- “Kwekers” met topkwekers die bereid zijn u deelgenoot te maken van hun kennis.  
- “Moestuinieren” experts geven tips over mogelijkheden én u kunt ‘vers uit de tuin’ proeven welke heerlijke gerechten u met al die verse ingredienten kunt maken.
- “De Allee”, langs de statige laan vindt u van alles voor uw tuin.
- “Water”, vanuit diverse invalshoeken wordt water belicht. Van tuinvijver tot Wadi, afwatering en beschoeiing. Er valt veel te leren over dit zeer actuele onderwerp.

Leden van Groei&Bloei kunnen Gardenista bezoeken tegen een gereduceerd tarief.

Veel meer informatie over Gardenista vindt u op internet : www.gardenista.nl

Hier vindt u ook links naar Facebook, Linkedin, Instagram en Youtube.