Dagreis 4 tuinen

Zaterdag 17 Augustus 2019
Aanvang: 08.00-19.15 uur
Opstapplaats:  parkeerterrein treinstation Boxmeer
Voor wie:  Alle leden en niet leden
Kosten:  Leden € 56,50 en niet leden € 59,00
Opgave: Josine van Deurzen tel: 06-42788007 mail: timmy.12(at)home.nl

We hebben weer 4 verschillende tuinen uitgezocht die zeer de moeite waard zijn om te bezichtigen. Als eerste gaan we naar “De Tuin in het Bos” in Maarheeze. Deze tuin is een landschappelijke tuin, naar een eigen ontwerp en is gelegen in een bosrijke omgeving tussen het dorp Maarheeze en de Hugterheide, en maakt onderdeel uit van het ”landgoed Kamersven”. Tussen de oorspronkelijke naaldbomen zijn diverse gazons en waterpartijen aangelegd. De tuin straalt serene rust uit.
Ons eerste kopje koffie/thee met appelgebak in de tuin maakt het helemaal compleet. Een rondleiding wordt aangeboden.

De tweede tuin is “het Arendsnest” in Bocholt.  Ook in deze tuin worden we ontvangen met een kop koffie/thee en iets lekkers.
Het Arendsnest is een romantische kijk-en wandeltuin en is een verzameltuin met 2000 heesters en vaste planten, waardoor veel bijenlokkende soorten, met paadjes tussen de borders om te genieten van dit spektakel.

De tuin in het bos

Aangekomen in de derde tuin gaan we eerst genieten van de lunch die geheel verzorgd wordt door de tuineigenaren.
Deze tuin, “De Mesenhof” in Bergeijk is helemaal zelf ontworpen door het echtpaar Vermeesen. Doordat de tuin uit verschillende delen bestaat en dus niet alles in een oogopslag te zien is, nodigt de tuin u uit tot een gevarieerde wandeling. Vanuit diverse punten heeft u een mooi zicht op de fraaie kerk van dorpskern ‘t Loo –Bergeijk. In de tuin bevinden zich verschillende borders op kleur, zoals een blauwe–crème border, een bordeauxgrijze border een “hot”border. Achter in de tuin ligt een schitterende natuurvijver met vele soorten vis. Bijzonder vermeldenswaardig is hun flinke collectie Irissen en Hemerocallis (daglelies). We krijgen zeer zeker ook een rondleiding met veel informatie door het heel enthousiaste echtpaar.

En als afsluiting gaan we naar “De Tinteltuin” in Eersel.
In deze tuin is er een groot assortiment struiken en bomen en eetbare bessen, vruchten en noten. Oude rassen zoals de notarisappel, de mispel en bijzondere soorten zoals de paw-paw en de blauwe honingbes.
In de Tinteltuin kan iedereen de weldadige invloed van bloemen aan den lijve ervaren. En voordat we naar huis gaan nog even op een van hun terrassen genieten van een drankje en hartig hapje.

We zien graag de opgave bij voorkeur per mail (timmy.12(at)home.nl ) aangeleverd met vermelding van:
• naam
• adres
• telefoonnummer
• lidnummer Groei en Bloei.

Uiterlijk eind juni ontvangt u bericht of er voldoende deelname is om de reis door te kunnen laten gaan en om het bedrag over te maken met vermelding van het banknummer van Groei en Bloei afdeling Cuijk.
Mocht de bus eerder vol zijn dan wordt u op de hoogte gebracht.

ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923