Land van Cuijk

Vanuit de tuin op het bord

Door Carolien van Roosmalen

Een pittige vismaaltijd soep, in 20 min. klaar!

Ik ben een echte soep en vis liefhebber, dus dit is voor mij een vaak gebruikt recept:

Ingrediënten:
- 2 eetlepels Olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- ¾ theelepel rozemarijn
- 75 gram spekreepjes
- 11/2 venkelknol
- 3 vleestomaten
- 1/2 rode paprika in blokjes
- 1 liter visbouillon
- 350 gram stukjes kabeljauwfilet
- 150 gram gekookte garnalen
- tabasco
- zout
- peper  
Bak in de olijfolie de gesnipperde ui, het uitgeperste teentje knoflook, de rozemarijn en de spekreepjes aan.
Bak de venkelknol, vleestomaten en de rode paprika mee tot ze halfzacht zijn.

Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook.
Laat het geheel nog 10 min. zachtjes koken.

Voeg de stukjes kabeljauwfilet toe en laat deze gaar worden.
Voeg de gekookte garnalen toe en breng op smaak met tabasco, zout en peper.
Eet er geroosterd brood bij met knoflookboter.

Eet smakelijk !
Groet Carolien

ik geef de pen door aan Roos Gielen, ik denk dat Roos ook heerlijk kan koken!