Land van Cuijk

Plantenruilbeurs

Zaterdag 7 oktober 2023 Planten ruilbeurs

Aanvang     vanaf 09.30 start opbouwen

planten inleveren vanaf 10.00 uur

Ruilen         10.30 uur – 12.00 uur

Locatie       Wereldtuin Verdeliet, Toermalijnlaan 40 5431 ZK Cuijk

 

Ingang is bij de Tourmalijnlaan waar je met de auto naar toe kunt gaan voor uitsluitend lossen en laden van de planten. Verdeliet heeft eigen parkeerplaatsen in de Wolweversgaarde vanwaar je ook op het terrein komt.

Plantenruilbeurs: schoonheid en plezier te geef!

Elke tuinier met ervaring heeft planten over en ruilen dekt niet helemaal de lading: er is inbreng, meestal erg veel.

Regelmatig deel je stevige groeiers en sommige planten hebben zich net te veel uitgezaaid (akeleien, cyclamen, hibiscus, noem maar op) dus er zijn veel redenen waarom iemand overschot heeft.

Dan heb je de beginnende tuinier die veel planten kan gebruiken of gewoon tuiniers die een voor haar/hem onbekende/bijzondere plant willen uitproberen. Zowel de beginneling als ook de doorgewinterde tuinliefhebbers botsen soms op bijzondere planten of net die zaailing die je nog kon gebruiken!

Met respect voor ieders wensen verwisselen de planten, voorzien van een naametiket, van eigenaar. Vis je achter het net? In overleg is er vaak nog wat te scoren.

Veel tuinkennis wordt overgedragen, namen, hoogte, kleur, bloeitijden…. maar vooral ook het is zóóó gezellig! We nodigen iedereen weer uit op de plantenruilochtenden! Aanmelden is niet nodig.