Land van Cuijk

Happen Trappen tuinen kijken 9 juli 2023

Op zondag 9 juli vond de eerste editie van happen-trappen-tuinen kijken plaats.

Gelukkig was het weer ons gunstig gezind.

Er hadden zich 29 deelnemers opgegeven. De bedoeling was dat iedereen op eigen gelegenheid naar de tuinen ging fietsen. Voor diegenen die dat wilde, hadden we een knooppuntenroute gemaakt. Deze lag in de eerste tuin klaar.

De eerste tuin was van Ronnie Derks aan het Kerkpad 5 in Boxmeer. Naast en achter het sfeervolle huis ligt een prachtig aangelegde tuin. Via de blauwe poort liepen we over een smal en kronkelend pad tussen de bloemen en struiken naar een gazon met een sfeervol terras. In deze tuin werd de koffie en thee geserveerd met een fruitflap van de warme bakker.

 

Vanuit deze tuin fietsten we naar de tuin van Harrie en Hanny Bloemen aan de Hoogeindseweg 22 in Sambeek. Deze tuin staat in het teken van bijen.

We zagen er vele bloeiende planten en een grote bijenboom (Tetradium Daniellii). Prachtig om de bijen in overvloed te horen zoemen en een enorme moestuin en een weide met wilde bloemen te kunnen bewonderen. Aan de andere kant van hun boerderij liepen vele geitjes met hun pas geboren lammetjes en kippen in een mooi ingerichte dierenwei. Ook hier konden we doorheen lopen.

In deze tuin hebben we tomaten/paprika soep gegeten met foccacia brood.

Vanwege de hoge temperatuur hadden we in alle tuinen extra drinken neergezet en ook de gastvrouw had voor extra water met ijs en citroen gezorgd.

 

 

Vanuit Sambeek moesten we een langer stuk fietsen naar de tuin van Jan van de Hork. Deze ligt tegenover de hondenschool aan de Merseloseweg 19 in Overloon. Jan heeft een enorme grote tuin aangelegd met kronkelende looppaden van gras. We hebben hier een mooie wandeling gemaakt over deze paden en genoten van de vele bloeiende planten die Jan in de loop van 28 jaar hier verzameld heeft. Ook een grote vijver maakt deel uit van de grote tuin die tegen de bosrand aanligt.

Voor, tijdens en na de wandeling in deze tuin, hebben we voor onszelf een luxe broodje belegd en daarvan genoten.

 

 

Vanwege de dreigende onweersbui, zijn we op tijd vertrokken naar de laatste tuin van Karin en Grad Martens aan de Voortweg 11 Groeningen.

 

Deze tuin hebben we al eens bezocht met “op stap met de tuincoach”. Verschillende deelnemers van toen waren er nu ook bij en waren nieuwsgierig wat Karin en Grad met de tips van toen gedaan hadden. Het resultaat was te zien.

 

In de tuin van Karin en Grad hebben we heerlijk rondgelopen, ook door de kwekerij. Verschillende fietstassen werden gevuld met planten. Tijdens het bakken van de hamburgers barste de bui los. Het heeft een half uur heel hard geregend, de tuin vond het geweldig en wij hebben deze geweldige dag afgesloten met een broodje hamburger en een biertje en wijntje.

 

Wij, Karin en Hermi van de organisatie, kijken terug op een geslaagde 1e editie van Happen-trappen-tuinen kijken. Op naar volgend jaar voor een 2e editie.